Groen is onze Passie  
 

 Tuinonderhoud 

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf voor het onderhouden van uw tuin? Wij bieden u diverse mogelijkheden over tuinonderhoud, onderhoudscontracten voor de tuin en onderhoudsvriendelijke tuinen. Onze Hoveniers uit Wijchen weten alles van tuinonderhoud en delen deze kennis graag met u. Dit kan direct in de tuin door een hovenier of in de vorm van een onderhoudsadvies door onze tuinadviseur.


 Onderhoud in de lente 

De lente is het uitgelezen moment qua tuinonderhoud om struiken te snoeien die bloeien op 1-jarig hout. Bekende struiken die bloeien op 1-jarig hout zijn de hortensia, vlinderstruik, lavendel en roos. Loop daarnaast nog even de bomen na op stormschade om te voorkomen dat er takken uitscheuren wanneer de boom weer vol en zwaar wordt door het blad.

Onderhoud in de zomer

In de zomer beperkt het tuinonderhoud zich tot het weghalen van onkruid in de borders en het uitvoeren van correctie snoei aan heesters en vaste planten. Het is nu ook de tijd om voorjaarsbloeiende heesters te snoeien. Hiermee heb je in de winter als het goed is gewacht om te voorkomen dat de heester wel gewoon kan bloeien in het voorjaar. Ten slotte scheer je alle hagen zoals buxus, laurier, conifeer en hederahagen.

 Onderhoud in de herfst 

De opruimkant van het tuinonderhoud begint in de herfst met het verwijderen van al het blad. Hierbij adviseren we om het blad in de borders zoveel mogelijk te laten liggen. Hiermee bescherm je de onderliggende vaste planten tegen vorstschade in de winter. Verder kun je de uitgebloeide planten in de border afknippen wanneer je opgeruimd de winter in wil gaan. Dit kan eventueel ook aan het eind van de winter. Hiermee oogt je border in de winter niet kaal en kun je nog genieten van de uitgebloeide grassen. Bijkomend voordeel is dat dit afgestorven loof de planten net zoals het eerdergenoemde blad de vaste planten beschermd tegen vorst.

 Onderhoud in de winter 

Gedurende de wintermaanden ben je bezig met het uitvoeren van grove snoei aan bomen en struiken. Ontzie bij deze snoeironde de voorjaarsbloeiende heesters. Want wanneer je nu alle takken en daarmee de knoppen wegknipt ontneem je jezelf het plezier van de bloei in het voorjaar. Deze heesters kunnen na de bloeiperiode in het voorjaar worden gesnoeid.

E-mailen
Bellen